FAQ

Veel gestelde vragen (11)

Betaal ik als huurder bemiddelingskosten?

Nee, je betaalt bij ons géén bemiddelingskosten!

Wat is het verschil tussen huur, gemeubileerd en gestoffeerd?

Huur is  “kale”  huur.  Dit is alleen de huurprijs. Hierbij  komen nog kosten zoals kosten voor nutsvoorzieningen en servicekosten en gemeentelijke belastingen (gebruikers belastingen).

Gestoffeerd betekent dat er (gedeeltelijk) gordijnen hangen en vloerbedekking of laminaat ligt. Ga altijd bezichtigen om precies te zien wat er wel en wat er niet ligt.

Gemeubileerd betekent dat alle basiszaken aanwezig zijn om te wonen. Zo zijn deze woningen gestoffeerd en voorzien van meubels. Ga altijd bezichtigen om precies te zien wat er wel en wat er niet aanwezig is.

Bestaat tijdelijk verhuur?

Alleen onder strikte voorwaarden bestaat tijdelijk verhuur. Een huurcontract heeft altijd een minimale looptijd. Daarna kan de huurder opzeggen.

Wat zijn servicekosten?

Een verhuurder kan bepaalde diensten leveren. Zoals stoffering, meubilering maar ook bijvoorbeeld stookkosten. Vraag altijd wat er in de servicekosten zit.

Welke gegevens heb ik nodig om te huren?

Wij willen de volgende gegevens minimaal van u hebben als u via ons wilt huren:

Inkomens gegevens zoals salarisstrook (3 stuks), arbeidscontract of accountants verklaring. Uittreksel BRP/GBA met historie, legitimatie. Verklaring vorige verhuurder en soms een IB-60 formulier van de belastingdienst.

 

 

Kan ik mij inschrijven?

Ja, je kan je bij Sips VGM/HierHuren inschrijven.

Ben je opzoek naar de ideale huurwoning en heb je deze (nog) niet gevonden? Schrijf je dan nú, in 3 simpele stappen, in als woningzoekend via de website.

  1. Je betaald € 19,95 voor 3 maanden (of €24,95 voor 6 maanden of €29,95 voor 12 maanden).
  2. Je geeft je naam en email en vult je woonwensen in: Waar zoek je een woning, prijsklasse, huis of appartement, tuin, garage en minimaal aantal kamers en/of opervlakte.
  3. Verstuur je formulier!

Als je staat ingeschreven is dat geen garantie dat je een woning vindt. Als je ingeschreven bent krijgt je automatisch de nieuwe woningen die aan je woonwensen voldoen per email toegestuurd. Let op hoe minder wensen je invult hoe groter het aanbod is dat je ontvangt.
Als je ingeschreven staat krijg je alleen voorrang op de woningen die verhuurd worden door Sips VGM/Hierhuren.info.

 

Kan ik iedere woning huren?

Nee. Huren is afhankelijk van salaris en een arbeidscontract. Eventueel kunnen aanvullende eisen per eigenaar/woning worden  gesteld.

Hoeveel moet ik verdienen om te huren?

Je mag 1/3 van je inkomen “verwonen”. Dit betekent dat je huur + stookkosten + belastingen niet meer mogen bedragen dan 1/3 van je inkomen.

Kan ik ook ’s avonds of in het weekend bezichtigen?

Nee. Wij gaan ervan uit dat je zelf tijd maakt om een bezichtiging te plannen tijdens kantoortijden.

Staan alle woningen op de website?

Ja, alle woningen die we te huur hebben staan op de website. Soms is een woning onder optie dan zijn we bezig met een kandidaat. Stuur een email en we laten weten wat de mogelijkheden zijn.

 

 

Welke huurprijs kan ik betalen?

Je mag 1/3 van je inkomen “verwonen”. Huur + nutsvoorzieningen + servicekosten + belastingen.